Music playback does not start correctly by double click

In My new mac book pro 16 with Mac OS Catalina music playback does not start correctly by double clicking on the song but only using the “play” command, doing the double click I loose the first 5-6 seconds of every song. Moreover in the MUSIC integrate mode MUSIC becomes very slow and unresponsive to commands with a lot of latency… someone has experienced similar problems?

Hello @spigola, are you playing your music from the local library or streaming service? Can you run the maintenance option you can find in Audirvana settings in the “Maintenance” section?

I use only local library, I just run the maintenance options and all seems ok

Can you send me a copy of the “Debug Info”? You can get it in Audirvana Settings>General>Debug Info

Note: By clicking on the Debug Info Audirvana button automatically copies all its content, all you have to do is paste it in response to this message

Audirvana Mac Version 3.5.33 (3563)
macOS 10.15.3 with 16384MB RAM

Registered to Carlo Tonazzi

SIGNAL PROCESSING:

Polarity Inversion:
	Globally: OFF
	Per track: ON
Effects plugins NOT ACTIVE

UPSAMPLING:
SoX not in use
SoX filter parameters
Bandwidth at 0dB = 99.5
Filter max length = 30000
Anti-aliasing = 100
Phase = 66

AUDIO VOLUME:
Max allowed volume: 100
Replay Gain: None
SW volume control: OFF

LIBRARY SETTINGS:
Sync list: 2 folders
Manual: (OFFLINE) /Volumes/LaCie/Music
AUTO: /Users/carlotonazzi/Desktop/musica
iTunes/Music library synchronization: last synchronized on Wed Feb 26 20:18:54 2020

Library database path: /Users/carlotonazzi/Library/Application Support/Audirvana/AudirvanaPlusDatabaseV2.sqlite

ACTIVE STREAMING SERVICES

=================== AUDIO DEVICE ========================

CoreAudio audio path, buffer I/O frame size: 512

Max. memory for audio buffers: 3396MB

Local Audio Engine:
Exclusive access: Disabled
Integer mode: Enabled

Preferred device:
Schiit Eitr
Model UID:Schiit Eitr:0D8C:0004
UID:AppleUSBAudioEngine:Schiit Audio:Schiit Eitr:14400000:1

Active Sample Rate: 48kHz
Hog Mode is off

Bridge settings:
Sample rate limitation: 192kHz
Sample rate switching latency: none
Limit bitdepth to 24bit: OFF
Mute during sample rate change: OFF

Selected device:
Local audio device
ID 0x4b Altoparlanti MacBook Pro Manufacturer:Apple Inc.
Model UID:Speaker UID:BuiltInSpeakerDevice

4 available sample rates up to 96000Hz
44100
48000
88200
96000
Audio buffer frame size : 15 to 4096 frames
Current I/O buffer frame size : 512
Volume Control
Physical: Yes
Virtual: Yes
MQA capability
Auto-detect MQA devices: No
Not a MQA device, user set to not MQA
DSD capability: Unhandled
Device audio channels
Preferred stereo channels L:1 R:2
Channel bitmap: Ox3, layout:
Channel 0 mapped to 0
Channel 1 mapped to 1

Audio channels in use
Number of channels: 2
Use as stereo device only: No
Simple stereo device: Yes

1 output streams:
Number of active channels: 2, in 1 stream(s)
Channel #0 :Stream 0 channel 0
Channel #1 :Stream 0 channel 1

Stream ID 0x4c 2 channels starting at 1
4 virtual formats:
2 ch Mixable linear PCM Interleaved 32 little endian Signed Float 96kHz
2 ch Mixable linear PCM Interleaved 32 little endian Signed Float 88.2kHz
2 ch Mixable linear PCM Interleaved 32 little endian Signed Float 48kHz
2 ch Mixable linear PCM Interleaved 32 little endian Signed Float 44.1kHz

4 physical formats
2 ch Mixable linear PCM Interleaved 32 little endian Signed Float 96kHz
2 ch Mixable linear PCM Interleaved 32 little endian Signed Float 88.2kHz
2 ch Mixable linear PCM Interleaved 32 little endian Signed Float 48kHz
2 ch Mixable linear PCM Interleaved 32 little endian Signed Float 44.1kHz

Local devices found : 1
Device #0: ID 0x4b Altoparlanti MacBook Pro Manufacturer: Apple Inc. Model UID: Speaker UID: BuiltInSpeakerDevice

UPnP devices found : 0

Hello @Damien3 and @spigola
Similar here (Mac, A 3.5.33, directly played in A). In my situation the first 1-4 seconds miss, but only during synchronisation of the library. After that no problems with playback.