Playback stops randomly

Hello,

Not very new topic but I haven’t found anything that fixes my problem. As the title suggests, the playback stops randomly in the middle of a song.

Any help would be much appreciated. Below is the debug info…

Thanks!


Audirvana Origin 2.0.0 (20000)

Windows 10 (19044) with 8GB physical RAM

Connected account of : Joseph Martin

SIGNAL PROCESSING:

Polarity Inversion:
	Globally: OFF
	Per track: ON
Effects plugins NOT ACTIVE

UPSAMPLING:
r8brain not in use
r8brain filter parameters
Bandwidth = 99.5%
Stop band attenuation 218dB
Phase linear

AUDIO VOLUME:
Max allowed volume: 100
Replay Gain: None
SW volume control: OFF

LIBRARY SETTINGS:
Sync list: 3 folders
AUTO: D:\MUSIQUE (sonos)
AUTO: F:\HYSOLID
AUTO: G:\JAZZNBLUESCLUB
Library database path: C:\Users\Joseph\AppData\Local\Audirvana\Audirvana\AudirvanaDatabase.sqlite

Remote Control server:
Listening on fdf0:6f8a:7e87:0:d0ba:712c:c2be:56a6 on port 57678

=================== AUDIO DEVICE ========================

Active method: Local

Max. memory for audio buffers: 2774MB

Local Audio Engine: ASIO 2
Driver version 2
Use max I/O buffer size: ON

Preferred device:
MOON USB HD DSD ASIO Driver
Model UID:MOON USB HD DSD ASIO Driver
UID:MOON USB HD DSD ASIO Driver

Active Sample Rate: 2822.4kHz

Bridge settings:
Sample rate limitation: none
Sample rate switching latency: none
Limit bitdepth to 24bit: OFF
Mute during sample rate change: OFF

Selected device:MOON USB HD DSD ASIO Driver
Manufacturer:
Model name: MOON USB HD DSD ASIO Driver
Model UID: MOON USB HD DSD ASIO Driver
UID: MOON USB HD DSD ASIO Driver

17 available sample rates up to 45158400Hz
44100
48000
88200
96000
176400
192000
352800
384000
705600
768000
1411200
1536000
2822400
5644800
11289600
22579200
45158400

Volume Control
Physical: No
Virtual: No

MQA capability
Auto-detect MQA devices: No
Not a MQA device, user set to not MQA
DSD capability: Raw DSD (MSB)

Device audio channels
Multichannel: 16 channels
Preferred stereo channels L:0 R:1
Channel bitmap: Ox3, layout:
Channel 0 mapped to 0
Channel 1 mapped to 1
Channel 2 mapped to 2
Channel 3 mapped to 3
Channel 4 mapped to 4
Channel 5 mapped to 5
Channel 6 mapped to 6
Channel 7 mapped to 7
Channel 8 mapped to 8
Channel 9 mapped to 9
Channel 10 mapped to 10
Channel 11 mapped to 11
Channel 12 mapped to 12
Channel 13 mapped to 13
Channel 14 mapped to 14
Channel 15 mapped to 15

Audio channels in use
Number of channels: 16
Use as stereo device only: Yes
Simple stereo device: No

1 output streams:
Number of active channels: 2, in 1 stream(s)
Channel #0 :Stream 0 channel 0
Channel #1 :Stream 0 channel 1
16 ch Integer PCM 32bit little endian 44.1kHz
16 ch Integer PCM 32bit little endian 48kHz
16 ch Integer PCM 32bit little endian 88.2kHz
16 ch Integer PCM 32bit little endian 96kHz
16 ch Integer PCM 32bit little endian 176.4kHz
16 ch Integer PCM 32bit little endian 192kHz
16 ch Integer PCM 32bit little endian 352.8kHz
16 ch Integer PCM 32bit little endian 384kHz
16 ch Integer PCM 32bit little endian 705.6kHz
16 ch Integer PCM 32bit little endian 768kHz
16 ch Integer PCM 32bit little endian 1411.2kHz
16 ch Integer PCM 32bit little endian 1536kHz
16 ch DSD 8bit big endian in 8bit chunk 2822.4kHz
16 ch DSD 8bit big endian in 8bit chunk 5644.8kHz
16 ch DSD 8bit big endian in 8bit chunk 11289.6kHz
16 ch DSD 8bit big endian in 8bit chunk 22579.2kHz
16 ch DSD 8bit big endian in 8bit chunk 45158.4kHz

Local devices found : 3
Device #0: Focusrite Thunderbolt ASIO
Manufacturer:
Model UID: Focusrite Thunderbolt ASIO
UID: Focusrite Thunderbolt ASIO
Model name: Focusrite Thunderbolt ASIO
Device #1: Focusrite USB ASIO
Manufacturer:
Model UID: Focusrite USB ASIO
UID: Focusrite USB ASIO
Model name: Focusrite USB ASIO
Device #2: MOON USB HD DSD ASIO Driver
Manufacturer:
Model UID: MOON USB HD DSD ASIO Driver
UID: MOON USB HD DSD ASIO Driver
Model name: MOON USB HD DSD ASIO Driver

UPnP

UPnP devices found : 0

Chromecast

Chromecast devices found : 0

Hello @jochop,

Do you have this issue if you try to use WASAPI instead of ASIO?

Hello Antoine,

The problem hasn’t occurred for a couple of days now but I still have no clue what could have done that… will give update if it happens again and will try your solution then.

Thanks!