Bug report: end of track is cut off, does not play to end

The same track always cuts off at the end – the track stops playing about three or five seconds before the end, and before playing to end it goes to the next track. As best I can tell it is only this one track that is buggy; other files play normally.

Files management is 2d Method, Synchronization with iTunes – I have re-run this syncing several times over the last six or so months & the problem persists.

DEBUG INFO:

Audirvana Mac Version 3.5.34 (3564)
macOS 10.15.3 with 8192MB RAM

SIGNAL PROCESSING:

Polarity Inversion:
	Globally: OFF
	Per track: ON
Effects plugins NOT ACTIVE

UPSAMPLING:
SoX with device max frequency upsampling
SoX filter parameters
Bandwidth at 0dB = 99.5
Filter max length = 30000
Anti-aliasing = 100
Phase = 66

AUDIO VOLUME:
Max allowed volume: 100
Replay Gain: by album
SW volume control: OFF

LIBRARY SETTINGS:
Sync list: 0 folders
iTunes/Music library synchronization: last synchronized on Sun May 10 16:40:57 2020

Library database path: /Users/Gene/Library/Application Support/Audirvana/AudirvanaPlusDatabaseV2.sqlite

ACTIVE STREAMING SERVICES

=================== AUDIO DEVICE ========================

CoreAudio audio path, buffer I/O frame size: 512

Max. memory for audio buffers: 5120MB

Local Audio Engine:
Exclusive access: Enabled
Integer mode: Enabled

Preferred device:
AudioQuest DragonFly Red v1.0
Model UID:AudioQuest DragonFly Red v1.0:21B4:0082
UID:AppleUSBAudioEngine:AudioQuest:AudioQuest DragonFly Red v1.0:AQDFRD0100132968:1

Currently playing in standard 32bit float mode
Device: 2ch Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Signed Float, 8 bytes per frame 44.1kHz

Active Sample Rate: 44.1kHz
Hog Mode is off

Bridge settings:
Sample rate limitation: none
Sample rate switching latency: none
Limit bitdepth to 24bit: OFF
Mute during sample rate change: OFF

Selected device:
Local audio device
ID 0x3a AirPlay Manufacturer:Apple, Inc.
Model UID:3722ca98-366a-477e-a4d2-25e60c9f5850 UID:3722ca98-366a-477e-a4d2-25e60c9f5850

1 available sample rates up to 44100Hz
44100
Audio buffer frame size : 14 to 4096 frames
Current I/O buffer frame size : 512
Volume Control
Physical: Yes
Virtual: Yes
MQA capability
Auto-detect MQA devices: No
Not a MQA device, user set to not MQA
DSD capability: Unhandled
0 Airplay connected device(s):
Device audio channels
Preferred stereo channels L:1 R:2
Channel bitmap: Ox3, layout:
Channel 0 mapped to 0
Channel 1 mapped to 1

Audio channels in use
Number of channels: 2
Use as stereo device only: No
Simple stereo device: Yes

1 output streams:
Number of active channels: 2, in 1 stream(s)
Channel #0 :Stream 0 channel 0
Channel #1 :Stream 0 channel 1

Stream ID 0x3b 2 channels starting at 1
1 virtual formats:
2 ch Mixable linear PCM Interleaved 32 little endian Signed Float 44.1kHz

1 physical formats
2 ch Mixable linear PCM Interleaved 16 little endian Signed Integer 44.1kHz

Local devices found : 2
Device #0: ID 0x3a AirPlay Manufacturer: Apple, Inc. Model UID: 3722ca98-366a-477e-a4d2-25e60c9f5850 UID: 3722ca98-366a-477e-a4d2-25e60c9f5850
Device #1: ID 0x30 Built-in Output Manufacturer: Apple Inc. Model UID: AppleHDA:101 UID: AppleHDAEngineOutput:1F,3,0,1,1:0

UPnP devices found : 0

I’m seeing the same bug, with many different tracks. See the thread “Play stops just before end of title”.

Hello,
Since i have placed the database on the internal har disk, i have very few problems.
The only problem is that sometimes the playback stops just before end of first track of a list. I run again the playback on first track and it works.
My configuration is

  • Mac Mojave
  • DAC is a Sony STR-DN860 connected by ethernet/CPL
  • Max. memory allocated for tracks pre-load = 2014 MB

thx dude. must be at least 20 characters.