No playback with Pioneer SC-LX78 over HDMI cause of Integer Mode error

Hi there,

I want to test Audirvana for the very first time and I got problems with the playback. My AVR is directly connected to my pc over HDMI. Usually I just use the passthrough options for playback if it’s available. So the first problem is that Audirvana cannot detect any informations about the AVR if I choose the only one output over HDMI. The second problem is that it plays nothing due to an “Integer Mode” error. If I choose the network player of the AVR it works but it sounds a little bit worse than normally over HDMI and my display is changing to the media server of the AVR. You can see my options in the screenshot. Is there anything I can do here?

Hello @Ceroc,

Can you send me a copy of the “Debug Info”? You can get it in Audirvana Settings>General>Debug Info

Note: By clicking on the Debug Info button, Audirvana automatically copies all its content, all you have to do is paste it in response to this message

Hello and thanks for the reply!

Here is the “Debug Info”:

Audirvana 3.5.43

SIGNAL PROCESSING:

Polarity Inversion:
	Globally: OFF
	Per track: OFF
Effects plugins NOT ACTIVE

UPSAMPLING:
SoX not in use
SoX filter parameters
Bandwidth at 0dB = 99.5
Filter max length = 30000
Anti-aliasing = 100
Phase = 66

AUDIO VOLUME:
Max allowed volume: 100
Replay Gain: None
SW volume control: OFF

LIBRARY SETTINGS:
Sync list: 0 folders
Library database path: C:\Users\alex_\AppData\Local\Audirvana\AudirvanaPlus\AudirvanaPlusDatabaseV2.sqlite

ACTIVE STREAMING SERVICES

=================== AUDIO DEVICE ========================

Max. memory for audio buffers: 13120MB

Local Audio Engine:WASAPI

Preferred device:
5 - SC-LX78 (AMD High Definition Audio Device)
Model UID:5 - SC-LX78 (AMD High Definition Audio Device)
UID:\?\SWD#MMDEVAPI#{0.0.0.00000000}.{bb79f14a-0b0d-4be9-92cd-46b3eac68e71}#{e6327cad-dcec-4949-ae8a-991e976a79d2}

Active Sample Rate: 48kHz

Bridge settings:
Sample rate limitation: none
Sample rate switching latency: none
Limit bitdepth to 24bit: OFF
Mute during sample rate change: OFF

Selected device:
Local audio device
5 - SC-LX78 (AMD High Definition Audio Device) Manufacturer:
Model UID:5 - SC-LX78 (AMD High Definition Audio Device) UID:\?\SWD#MMDEVAPI#{0.0.0.00000000}.{bb79f14a-0b0d-4be9-92cd-46b3eac68e71}#{e6327cad-dcec-4949-ae8a-991e976a79d2}

0 available sample rates up to 0Hz
Volume Control
Physical: No
Virtual: No
MQA capability
Auto-detect MQA devices: Yes
Not a MQA device, user set to MQA Renderer
DSD capability: DSD via PCM 1.1
Device audio channels
Multichannel: 8 channels
Preferred stereo channels L:0 R:1
Channel bitmap: Oxff, layout:
Channel 0 mapped to 0
Channel 1 mapped to 1
Channel 2 mapped to 2
Channel 3 mapped to 3
Channel 4 mapped to 4
Channel 5 mapped to 5
Channel 6 mapped to 6
Channel 7 mapped to 7

Audio channels in use
Number of channels: 8
Use as stereo device only: No
Simple stereo device: No

1 output streams:
Number of active channels: 8, in 1 stream(s)
Channel #0 :Stream 0 channel 0
Channel #1 :Stream 0 channel 1
Channel #2 :Stream 0 channel 2
Channel #3 :Stream 0 channel 3
Channel #4 :Stream 0 channel 4
Channel #5 :Stream 0 channel 5
Channel #6 :Stream 0 channel 6
Channel #7 :Stream 0 channel 7

Local devices found : 1
Device #0: 5 - SC-LX78 (AMD High Definition Audio Device) Manufacturer: Model UID: 5 - SC-LX78 (AMD High Definition Audio Device) UID: \?\SWD#MMDEVAPI#{0.0.0.00000000}.{bb79f14a-0b0d-4be9-92cd-46b3eac68e71}#{e6327cad-dcec-4949-ae8a-991e976a79d2}

UPnP devices found : 1
Device #0SC-LX78 UID: uuid:5F9EC1B3-ED59-79BB-4530-745e1c57f8c5 Location: http://192.168.13.237:8080/description.xml

Do you have a ASIO driver with your device or can you try to connect to it with UPnP? It seems that it doesn’t indicates it’s capabilities properly with HDMI